DR. MELEG VERONIKA

ügyvédjelölt

Dr. Meleg Veronika ügyvédjelölt, tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán végezte, ahol 2022-ben szerezte meg summa cum laude minősítésű diplomáját.


Tanulmányi előremenetele során kezdett el az érdeklődési köre kialakulni legfőképpen a büntetőjog és a közigazgatási jog fakultása irányába, ezért először demonstrátorként, majd később a Tudományos Diákkör tagjaként kezdett el előbbivel foglalkozni. Kutatása eredményeként 2021-ben az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Állam- és Jogtudományi Szekció, Büntetőjogi Tagozatának III. helyezését érte el a jogos védelem kérdéseivel foglalkozó dolgozatával.


2021-ben öt hónapon keresztül részesült az Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíjában, amely során a sértetti beleegyezés intézményéről készített kutatást.


A gyakorlati tapasztalatok bővítése mellett fontosnak tartja az elméleti színtéren való fejlődést, így 2022 szeptemberétől kezdve a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Büntető Anyagi, Eljárási ás Végrehajtási Jogi Tanszék ösztöndíjas Ph.D. hallgatója is, ahol kutatási területe az előkészületi és kísérleti cselekmények stádiumtani szempontból való elemzése.

Nyelvtudás:
  • angol